01-09-07

dag 4 tot in Kiev

Zitten hier bij super vriendelijk en gastvrij gezin - lekker gebrunched en nadien hebben ze ons met hun lada de highlights van de stad laten zien ; nl.de eternal flame aan het monumemt van de gesneuvelde duitsers tijdens de oranje revolutie en de waterval aan de Teteriv rivier - ook bezochten we 2 katholieke kerkjes van 1748 en 1753 en natuurlijk ook een orthodoxe kerk vol pracht binnen en in restauratieNa een moeizaam afscheid en de nodige foto's vertrokken we in de namiddag verder naar KievDe ganse dag zon gehad en bij het binnen rijden van Kiev botsten we gewoon op de plek waar we moetsten zijn ; de campingplaatstegen 18 u vertrokken naar het centrum met de mini-bus voor 0.50 EURO ; tduurde wel zeker 40 min. vooraleer we in de stad kwamen - het meisje naast mij in de bus, Olga was de naam, sprak vlot frans ??? en we gingen samen eruit - ze bracht ons snel wegwijs waar we juist waren - een mooie stad vol prachtige gebouwen ; eigenlijk een echte metropool met alles erop en eraan -jammer dat de zon niet meer scheen op de boulevards en de monumenet en dus zal ik hier morgen nog een dagje moeten blijven om de prachtige sofia cathedral te bezoeken alsook de St Vladimir monastery en het oude Podil district hogerop in de stad naast de Dnjepr-rivier - De mensen doen nogal raar omdat ze je niet bergijpen maar wanneer ik achter vuur vroeg gaf de vrouw mij gewoon haar aansteker als souvenir ...Op de bus is het wel vreemd voor ons ; de mensen die achter plaats nemen geven hun geld door naar voor via de persoon voor hun en zo geraken hun centjes vooraan bij de chauffeur die op zijn beurt het wisselgeld teruggeeft via dezelfde weg en zo is iedereen in de bus constant bezig met geld door te geven. Grappig eigenlijk maar we kunnen er weer iets uit leren -photo2vladimir_cathedral3_fUkraina is een land vol contrasten ; van paard en kar op de E40 tot blitse wagens die tegen 160 voorbij vliegen met daartussen natuurlijk ook de massa lada's en de pre-historische vrachtwagens - te gek - Ook in de stad vind je dus de prachtige boulevards, mooi onderhouden met parken en bleomperkem en 3 blokken verder oude verloederde gebouwen die onmiddellijk doen denken aan de verloren glorie van het communistisch tijdperk. Lenin die niet graag gezien werd maar die toch hoog aanzien wordt als de vader van alles en iedereen leeft hier verder in mooie granieten standbeelden- 5-days Hopelijk hebben we morgen veel zon voor de fotoshooting van Kiev -een sd-kaartje van 1 gig kost hier 130 griffen = 20 euro Anders ist hier zeker ni duur ; bijv een rijke salade met een gebakken vis erbij en een drankje kost 21 griffen = +/- 3 euro .... tof he ? en wat een verschil dan met ijsland verleden maand...

09:06 Gepost door in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dagen vergeten ? Woooooooooooooow! Kiev had ik ook nog graag gezien.. Miguel, tis wel moeilijk te onderscheiden waar ge elke dag geraakt zijt. Ik peins dat het : dag 2 tot in Lvov, dag 3 tot in Kiev en dag 4 tot in Zhytomyr ??
PS Eternal Flame is WO II.., denk ik..

Gepost door: Johan | 01-09-07

ik was weer mis.. Juist ja: ik peinsde dat Zhytomyr al op de grens met Rusland lag.. Maar, das juist: ik ben daar vorig jaar ook gepasseerd :-); dag 4 Kiev en daar ff blijven dus ..:-))

Gepost door: Johan | 01-09-07

De commentaren zijn gesloten.