13-09-07

woordje uitleg over Perm

Perm is een stad in het oosten van Europees Rusland, aan weerszijden van de rivier de Kama, even ten westen van de Oeral. De stad heeft ruim een miljoen inwoners en ligt aan de trans-Siberische spoorlijn, op ongeveer 1100 km van Moskou. Perm is een belangrijke industriestad en binnenhaven. Het is de hoofdstad van de gelijknamige kraj Perm.Van 1940 tot 1957 heette de stad Molotov, naar de Sovjet-Russische premier en minister van buitenlandse zaken Vjatsjeslav Molotov.Perm is de enige stad ter wereld waarnaar een geologisch tijdvak is genoemd: de Schot Sir Roderick Impey Murchison (1792-1871) ondernam van hieruit de expeditie aan de hand waarvan hij het tijdvak Perm kon afbakenen...Perm is door de bijzonder gunstige locatie, centraal in het land, een belangrijk transportknooppunt. De stad is gelegen op de kruising van de spoorlijn van Europa naar Azië (trans-Siberische spoorlijn) en de Kama, die als onderdeel van het Wolgabekken een belangrijke noord-zuidverbinding over water vormt.Vanuit Perm zijn er spoorlijnen in vier richtingen. De belangrijkste verbindingen zijn die met Kirov, Nizjni Novgorod, Moskou, Solikamsk, Nizjni Tagil en Jekaterinenburg. De stad ligt aan de autoweg Kazan-Jekaterinenburg In 2010 moet de Noordelijke Oost-Westverbinding gereedkomen, die de stad verbindt met de aardgasgebieden en steden in Chanto-Mansië.In Perm bevinden zich de twee meest oostelijk gelegen binnenhavens van Europa. Goederen kunnen vanuit Perm over water vervoerd worden naar de Oostzee, Witte Zee, Zwarte Zee en Kaspische Zee en diverse Europese binnenhavens. Passagiersvervoer over water is er op de lijn Perm-Tsjajkovski.De stad beschikt over diverse theaters, waaronder een beroemd poppentheater, een filharmonie en een opera- en ballettheater. De aan het Permse balletgezelschap verbonden dansschool trekt dansers aan uit heel Rusland. Verder zijn in de stad een circus met ongeveer 2000 plaatsen, een planetarium en een dierentuin te vinden.map.web.mapquest

18:02 Gepost door in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oei de eerste brokken - hopelijk niet teveel probs- ik zorg dat dit weekend de motobanden bij collega steve of karl ( je hebt hun email) terecht komen(met de drukte op het werk ben ik er niet toegekomen om ze daar achter te laten - maar steve weet er zeker van.) zo kan hij ze versturen als je ze nog wil laten vertrekken voor 1 oktober(daarna ben ik terug op het werk) . vergeet zeker niet aan die mannen uw gsm doortegeven zodat ze dit op de zending kunnen vermelden - ze zullen je de nummer doorgeven waaronder het pak vertrekt.
het gaat je goed en geniet van de prachtige landschappen . ons verlof begint nu ook - is uiteraard niet hetzelfde maar La Douce France bij de Jo is ook genieten.
dikke kus cu your niece

Gepost door: your niece | 15-09-07

De commentaren zijn gesloten.