17-09-07

Jekatarinaburg uitleg

Op 1814 kilometer van Moskou ligt Jekatarinaburg  gelegen aan de Iset rivier. Deze miljoenenstad werd 275 jaar geleden in 1723 gesticht door tsaar Peter de Grote... de stad is rijk geworden door mijnbouw voor ijzererts en goudwinning.. Jekatarinaburg is tevens de geboorteplaats van Boris Jeltsin die hier als bouwduskundige woonde en werkte ....de stad werd in die tijd Sverdlovsk  genoemd. Ze heeft een mooi historisch centrum en  is vooral bekend als de plek waar de laatste tsaar  :tsaar nicholaas, zijn vrouw en kinderen op gruwelijke manier werden omgebracht in 1918 In de ‘church of Blood’ vind je nog een herdenkingsmonument en enkele foto’s van de Romanovs. .....Jekatarinaburg, is ook een stad met een echt landklimaat. In de winter wordt het er met gemak zo'n 25 graden onder nul. De stad ligt op het snijpunt van Azië en Europa en was in de Sovjettijd niet toegankelijk voor westerlingen in verband met de militaire industrie. De stad heeft nog de sterke kenmerken van de voorbije tijd, brede wegen en betonnen flatgebouwen. Maar ook hier wordt er volop gebouwd in moderne stijl. Nu het de gelovigen weer is toegestaan om openlijk voor hun overtuiging uit te komen, worden er ook vele gebedshuizen gebouwd, die men ons vol trots laat zien. Economisch gezien gaat het deze regio goed, dit dank zij de delfstoffen die in dit gebied worden gewonnen. Die economische verbetering is ook op ander gebied goed te merken, de stad is verstopt door het autoverkeer. Deze verstoppingen worden overigens ook veroorzaakt vanwege de vele wegwerkzaamheden die plaatsvinden. Dat moet in een korte periode plaatsvinden, omdat van november tot begin mei de grond bevroren is en werkzaamheden dan niet mogelijk zijn.

Onderstaande foto geeft de route van de Transsiberië-Express trein die dus ook passeerd in perm en jekatarinaburg en Omsk

Route-Transsiberie-Express_uitgesneden

10:29 Gepost door in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Race circuit tot in Almaty :-) Dit om iedereen gerust te stellen: Miguel's wegen zijn ondoorgrondelijk maar fantastisch :-)

(van een BWM-motard)

Hi Johan/Miguel,

We travelled from Omsk to Almaty back in August last year and when we did the journey the roads were fine. The only tricky bit was just over the Kazak border to Pavoldar where the road was being built, but that was nothing more than a couple of miles on compacted earth. The journey from Pavlodar and Semi is about a day on good straight road. From Semi to Taldy-Kurgan (the next major town) it's a two day ride and the only town of any size is a uninspiring place called Ayaguz. If you're camping it's easy enough to stop and camp, but there is very little there and very few places to get food and petrol outside of Ayaguz, Semi and Taldy-Kurgan.

Let me know how you go on!

Peter

Gepost door: Johan Behets | 17-09-07

De commentaren zijn gesloten.