08-10-07

Uzbekistan

Uzbekistan is een land in centraal Azië, welke niet aan zee ligt. Uzbekistan is 13 keer zo groot als Nederland en telt 27 miljoen inwoners. De hoofdstad is Tashkent met 2.143.000 inwoners. Hoogste punt is Adelunga Toghi met 4301m hoogte. Uzbekistan kent 2 grote rivieren; de Syr Darya en Amu Darya. Een dichtbevolkt gebied is er in de Fergana Valley, Uzbeeks gebied, welke als een schiereiland in Kyrgyzstan en Tadzjikistan ligt. Tashkent is de belangrijkste stad van Centraal Azië een andere grote Uzbeekse stad is Samarkand . het wegennet : Uzbekistan kent een vrij uitgebreid wegennet, zeker in het oosten. In de Kizilkum desert zijn bijna geen wegen. Goede verbindingen tussen het oosten en het Aralmeer zijn er nauwelijks. Uzbekistan kent een aantal snelwegen; de M39 tussen Tashkent en Samarkand; 307km, de M37 tussen Samarkand en Bukhara; 271km, de M?? tussen Tashkent en Olmalik; 60km, de Ring van Tashkent, en de M39 van Tashkent naar Kazachstan (Shimkent). De Fergana Valley is niet goed bereikbaar over de Komcik Pass (2267m), maar beter via noord Tadzjikistan. In de Fergana Valley liggen wel veel ongenummerde wegen. Het kaartje hieronder toond alle snelwegen in Uzbekistan..... uzbekistankaart6jx

19:09 Gepost door in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Prachtige foto's! Wij zijn stikjaloers maar wij kennen ondertussen wel de vijfde naamval en zitten warm! Nee, jong! Fantastisch gewoonweg! Echt sjiek! We hebben in de pauze het groot scherm opgezet! Volgend jaar gaan we mee! ;-)


Gepost door: de Russen uit Leuven | 08-10-07

straf man Straf man gij, altijd al geweten dat gij geene gewone zijt.
ik heb veel goesting om op mijnen bike te springen en u te volgen, maar ik denk eerlijk gezegd dat mijn mechanische kennis en expertise in het rijden niet voldoen.
Laat staan al die ontberingen verdomme man gij zijt nen arduinen. respect !!!

Gepost door: join | 10-10-07

Fijne verhalen, ik blijf volgen. Cheers.

Gepost door: pieter evers | 10-10-07

Klein nieuwsflasje : fraxi heeft een getunede 996 gekocht en dieter een 1098S, deze week m'n kawa KDX250 tweetakt crossmachin inorde zetten en dan met den albert en dieter gaan crossen! juist in den brico veel paasbloembollen gekocht se, dezenavond planten en we hebben weer wat om naar uit te kijken !!

Gepost door: pieter evers | 10-10-07

Oh ja moest ge nog plaats hebben in uw schuur de Frax zijne Moto Guzzi Sport 1100i (bouwjaar ‘97, 18000 km) is te koop voor 6000 euroknikkers

Gepost door: pieter evers | 10-10-07

De commentaren zijn gesloten.